fbpx

JEG HAR SELV HAFT STRESS

Følelsen af, at du ofte er ked af det, træt, frustreret og stresset. Mærker du ofte symptomer som uro i kroppen, søvnbesvær, tankemylder og udmattelse.
Måske du har følelsen af at være fanget i et tomrum, hvor du føler dig utilstrækkelig.

Måske er det forbundet med tristhed, angst, depressive tanker og sorg.

Dybest set ønsker du at opnå en følelse af ro og balance og at slippe af med tankemylder, uro og stress, så dit liv kan føles mere ubesværet. Jeg kan hjælpe dig med at finde svar og give dig redskaber, som vil skabe den forandring du har brug for.

Er du parat? 

UTILFREDSHED
OG FANGET I HAMSTERHJULET

Men efter kun én måned i jobbet kunne jeg mærke en utilfredshed. Det var ikke rigtig godt. Altså jobbet. Det var selvfølgelig ikke drømmejobbet, men på papiret var det jo godt.

På meget kort tid føltes det, som om jeg blev revet ind i det famøse hamsterhjul. Arbejde 8-16, hente barn, handle ind, lave mad, putte barn, ordne vasketøj, rydde op og i morgen blev det hele gentaget igen. Weekenden var proppet op med aftaler, fødselsdage, sammenkomster osv. Jeg fik følelsen af konstant at halse efter med dertilhørende dårlig samvittighed over ikke at have tid til venner og famille, have (nok) tid og overskud til mit barn og være en god og nærværende kæreste. Jeg følte, at jeg var bagud hele tiden, og at jeg var tvunget ud i den ene brandslukning efter den anden.

En dag midt i juni måned – efter 10 måneder i et job og et liv, der ikke var tilfredsstillende – blev jeg hjemsendt fra arbejde på grund af stress. På dette tidspunkt udviste jeg ikke symptomer på stress. Jeg tænkte slet ikke, at jeg var på kanten til en sygemelding eller at jeg på nogen måde var i risiko for at have stress. Det kom som et chok. Selvfølgelig havde jeg haft travlt, men ikke mere travlt end så mange gange før, tænkte jeg.

Mit liv blev væltet omkuld.
Der kom en tsunami væltende indover mig og alt skulle fra den dag bygges op igen.

Ballonen sprang, og jeg brugte de efterfølgende mange dage på bare at græde, ligge på sofaen og kigge ind i en væg. Pludselig mærkede jeg alle mine symptomer. 


Jeg følte ikke, jeg kunne trække vejret rigtigt, og slet ikke dybt ned i maven. Min vejrtrækning foregik i halsen. Sådan oplevede jeg det i hvert fald. Jeg mærkede uro i maven.

Jeg kunne ikke handle ind i et supermarked, og jeg kunne slet, slet ikke indgå i sociale relationer.

Dét var nok det sværeste af det hele: sociale relationer og andre mennesker…

Angstanfald blev kroppens bedste forsvar...

En dag får jeg et angstanfald på vej til noget festivitas i den nærmeste familie. Jeg cykler med min datter bag på og som et lyn fra en klar himmel, midt på cykelstien, panikker jeg totalt. Jeg stopper cyklen, får febrilsk hevet min cykelhjelm af, græder voldsomt og har følelsen af ikke at kunne trække vejret. Jeg aner ikke, hvad der foregår, og det næste jeg husker er, at jeg sidder i grøftekanten med min kæreste og datter ved min side.

Op til denne episode har jeg haft det dårligt i lang tid. Men jeg vælger alligevel IKKE at melde afbud til arrangementet ”bare” fordi jeg er stress-sygemeldt. Det var samme mønster, som havde fået mig sygemeldt: Jeg tog mig ikke af mig selv.

MIN VEJ UD AF STRESS

Efter nogle dage beslutter jeg mig for, at jeg har brug for professionel hjælp. Jeg ville jo gerne ”på benene” igen, 
men samtidig kunne jeg også mærke et behov for at blive klogere på mig selv omkring de bagvedliggende årsager til denne stress-sygemelding og hvordan jeg i fremtiden kunne forebygge en lignende situation.

Jeg kom i stressbehandling ved en virkelig rar og kompetent stresscoach. Jeg endte med kun at have 5 samtaler med hende, men de havde alligevel en enorm positiv effekt. Jeg blev bevidst om alle mine stresssymptomer og jeg fandt kernen i min stress; 

mit daværende arbejdsliv.

Det var ikke fordi, jeg havde for mange opgaver som kan virke som den typiske årsag til stress. Derimod var det fordi jeg ikke følte mig tilfreds i mit job. Indholdsmæssigt, det vil sige de konkrete, daglige arbejdsopgaver, var simpelthen ikke dét, jeg havde drømt om.

At vi menneskers forventninger ikke stemmer overens med virkeligheden kan være en stor stressfaktor. Sammen med min stresscoach lavede jeg en plan for, hvordan jeg kunne blive glad i mit arbejdsliv. Dette indebar, at jeg arbejdede intenst med at finde frem til mine indre livsværdier og vigtigst af alt; efterfølgende rent faktisk at efterleve dem. Jeg blev nødt til at øve mig på at sige ”nej”, stå op for mig selv og finde troen på, at jeg er god nok lige præcis som den jeg er.

 

Min historie har ført mig til nye veje

I dag sidder jeg tilbage med evig taknemmelighed over at have fået så kompetent hjælp fra min stresscoach, 
og jeg har fået konkrete værktøjer, som jeg stadig bruger i dag.  

Jeg har opsagt min trygge, velbetalte stilling med god frokostordning
– og i stedet står den på rugbrødsmadder i min egen lille virksomhed, hvor jeg hjælper andre med at håndtere stress på en meningsfuld måde.

“At have skabt min egen, lille virksomhed giver så meget mening for mig
og mit arbejde foregår i højere grad i dag med et kæmpe smil på læben og medvind på cykelstien.”

Jeg vil elske at hjælpe dig tilbage til et liv, 
som du trives i. 

Skal vi tage en 
uforpligtende snak?

Sidder du med et spørgsmål eller er du nysgerrig på hvordan jeg kan hjælpe dig, er du mere end velkommen til at kontakte mig på 
telefon 28 76 48 81 eller sende mig en mail via nedenstående kontaktformular, så vil jeg besvare din besked hurtigst muligt. 

Jeg er klar til at hjælpe dig.